ירקות ירוקים

מאמר זה עוסק ביתרונות הבריאותיים של אכילת ירקות ירוקים וכיצד לשלב אותם בתזונה היומית שלך. זה מסביר מדוע חשוב לאכול ירקות עליים וירקות ולשלב אותם בתזונה היומית שלך, במיוחד עבור טבעונים. מאמר זה מכסה עשר דרכים לאכול ירקות ירוקים ועשר דרכים לאכול אותם (למעט סלטים).

טעמם טוב, יכול לרעוד ולהסתובב במקרר למטרות מגוונות, כגון סלטים, מרקים, תבשילים או אפילו כתוספת.

בסך הכל

אכילת ירקות עלים ירוקים היא דרך פשוטה וקלה להגדיל את מספר החומרים המזינים החיוניים בתזונה. מי שנמנע או מגביל את תזונת הירקות הירוקים שלו מפסיד יתרונות בריאותיים חשובים רבים. אני מקווה שמאמר זה שופך מעט אור על כמה מהיתרונות המדהימים שבאכילת ירקות ירוקים. דאג שתכלול בתפריט מגוון ירקות, כך שתוכל ליהנות מהפוטנציאל הבריאותי והתזונתי המלא של כולם, ולא רק הירוקים.

הצעות אלו מפורטות לפי הקטגוריות הבאות של ירקות ירוקים שתוכלו להוסיף לתזונה

ורשמתי אותן לפי סדר החשיבות. ירקות ופירות ירוקים ומזינים אחרים כוללים: ברוקולי, כרובית, כרוב, גזר, סלרי, פלפלים, בצל, עגבניות, מלפפונים, קישואים, פלפלים ועגבניות. ברוב הימים אני מנסה להשיג לפחות מנה אחת מכל אחד, אבל אני חושב שכדאי לחשוב על זה כל יום, לא רק ביום הראשון בשבוע.

חשוב להוסיף גם ירקות ירוקים שאינם נראים ירוקים ואינם משמשים באופן מסורתי בסלטים

כמו ברוקולי, כרובית, כרוב, סלרי, גזר, פלפל, בצל, עגבניות, מלפפונים, קישואים, פלפלים ו עגבניות. אם אתם אוכלים ירקות עם פירות, תוכלו לשנות את הטעם של חלקם בזמן שאתם מתרגלים לזה. מאכלים בריאים יותר כוללים נבטי בריסל, תרד, כרוב, חסה, פלפל אדום, שעועית ירוקה, אפונה ותרד.

הוסף שייקים ירוקים לפירות כמו בננות ותפוחים

הוסף חופן אפונה למתיקות ותבל עם קורט מלח ופלפל וקצת מיץ לימון כממתיק. מחקרים מראים כי הוספת מנות קטנות של שומן לירקות עליים וירקות אחרים יכולה להגביר את ספיגת החומרים המזינים החשובים. בישול ירקות ירוקים מאבד לעיתים קרובות כמות משמעותית של חומרים מזינים ועובד בצורה הטובה ביותר כאשר צורכים גם את המרק. ירקות ירוקים הם מזינים ומספקים לגוף ויטמינים, מינרלים וכל שאר מרכיבי המזון החשובים כל כך לבריאות.

בצד המואר

רוב הירקות המרים (אם לא כולם), כולל חרדל וירקות סיניים, הם בריאים מאוד. אמנם ירקות עלים הם תוספת טובה לדיאטה, אך הם וירקות אחרים שאינם עמילניים מציעים אינספור יתרונות בריאותיים. להלן עשר דרכים לשלב יותר מזה בתזונה ולהגדיל את צריכת הסלט. דרך בריאה להכין ירקות ירוקים כמו תרד, ברוקולי, כרובית, גזר וכרוב, כמו גם ירקות אחרים.

ירקות ירוקים הם המזון החסר ביותר בדיאטות המודרניות, וניקוי רעלים שלהם הוא דרך נהדרת לבנות תזונה בריאה. למרות ששווה לשלב את כל הירקות הללו בתזונה, הם מכילים חומרים פיטו-נוטריים מסוימים ההופכים אותם למעצמים לבריאות.

בטא-קרוטן בירקות עליים תורם לצמיחה ותיקון של רקמות הגוף

ולוטאין ואינדול המצויים בירקות ירוקים כמו ברוקולי, כרוב, כרובית, תרד, כרוב, חסה, עגבניות וירקות אחרים מסייעים לחיזוק העצמות. ושיניים. ירקות אסייתיים כמו ברוקולי וכרוב (כמו גם תרד וכרוב) לא רק רעלים את הגוף מרעלים סביבתיים, אלא גם מספקים נוגדי חמצון ובעלי תכונות חזקות למלחמה בסרטן.

ירקות עלים וירקות ירוקים מכילים ויטמינים ומינרלים המסייעים לגוף לספוג חלבונים וחומצות אמינו. הם גם מזינים את השיער והעור ומעניקים לך זוהר טבעי.

ירקות ירוקים וירוקים רבים ניתן לאפות גם עם עוגות

לחם, עוגיות, עוגות, מאפינס ומוצרי מאפה אחרים. ירקות ירוקים ועליים מספקים לכם מינון בריא של ויטמינים, מינרלים, סיבים, חלבונים, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, זרחן, אבץ, נחושת, מנגן, נתרן, פחמן דו חמצני ואשלגן.

ירקות סלק אינם מופיעים באופן קבוע ברשימת הקניות

אך ירקות ירוקים הם בחירה מזינה. למרות שירוק עלים הוא למעשה ירוק, הם מסווגים לרוב כ"ירוק עלים "וניתן להשתמש בהם במגוון דרכים. דוגמאות אופייניות לירקות עליים הם כרוב ותרד, אך ישנם גם זנים רבים פחות מוכרים.

תרד הוא ירק עלים ירוק פופולרי וניתן לשלב אותו במגוון מנות כמו מרקים, רטבים, שייקים וסלטים. אפשר לאכול אותו גם כתוספת או כסלט, כמתאבן או כמנה עצמאית.

ניתן לאכול ירקות סלק כתוספת או להשתמש בהם במרקים או סלטים

או שאפשר להשתמש בהם בסלטים. נסה לגדל ירקות עליים משלך במקום לקנות אותם בחנות או להוסיף אותם למרק שלך ונסה לערבב אותם למרק האהוב עליך. ירוק עלים פופולרי ברחבי העולם ומשמש לסלטים, תוספות ואפילו כמתאבן או כמנה יחידה.

דילוג לתוכן